Conversionista presenterar på 3 konferenser i september.

John Ekman

3 konverteringskonferenserIntresset för konvertering tycks ha vaknat på riktigt och jag är inbjuden som talare på tre konferenser bara nu i september! Hit the ground running – som det heter.

Webbdagarna i Göteborg blir en introduktion till konvertering, vad det är och i vilken ände man ska börja. På E-metrics i Stockholm kommer många andra att prata om webbanalys och hur man mäter effekten av sin optimering. Därför ska jag fokusera på hur man ställer upp bra hypoteser att testa. Det spelar faktiskt ingen roll hur effektiva mätmetoder man har om man inte har något eller några bra angreppssätt för hitta faktorer som kan förbättras.

Slutligen (eller egentligen först) ska jag tala om ”The top 6 E-mail conversion mistakes nearly everyone makes”, på ConversionCamp i Frankfurt. Det är konferens helt ägnad åt Conversion och då måste alla hitta lite mer nischade infallsvinklar. Conversion för Email-kampanjer verkar helt ha tappats bort av de som leverar e-mail-system. Kunden ska liksom fixa det på egen hand. Utan någon som helst hjälp – Lycka till!

Jag kommer presentera en case study som visar hur Apple, Tre och Telia gjorde alla klassiska misstag när Iphone 4 skulle lanseras. Håll utkik efter den här i bloggen efter konferensen (2a september).

Slutligen – här kommer en sneak preview av “The top 6 Email conversion mistakes nearly everyone makes”

1. Poor use of the first email to build brand and establish trust and permission
2. Writing lame subject lines, (non-persuasive copy)
3. Newsletters should contain ”News”
4. Ignoring the importance of the preview pane
5. Not setting clear conversion goals for each email
6. Not maintaning the scent from the email on the landing page

Läs även