Konvertering – Öka konverteringsgraden på din hemsida

Konvertering handlar om att få dina besökare att göra det du vill att de ska göra på din sajt, landningssida eller app. Det låter ju inte så svårt? Varför är det då inte fler som gör det?

Konvertering – Varför då?

Egentligen är det bara ren slentrian och okunskap som gör att företag FORTFARANDE lägger sina resurser på mer trafik och inte på att maximera utfallet på den trafik de redan har.

Fler och fler inser att det är lönsammare och smartare att få en större andel av den befintliga trafiken och de befintliga kunderna att göra det du vill att de ska göra – Konverteringsoptimering.

Och det bästa är: Våra kunder räknar hem vad de lägger på att förbättra konvertering, flera gånger om. Det kan du också – Själv eller med oss.

Konvertering – Hur då?

Det handlar om att tydligt formulera era affärsmål och på samma gång förstå användarnas mål. Först när användarna når sina mål, kan du nå dina. Det ger oss konverteringens första lag:

“Konvertering uppstår när dina och besökarens mål möts”

När du formulerat och förstått dina och användarnas mål tar du reda på hur väl du når dessa mål idag. Jobba med riktig data, inte med gissningar. Tar du hjälp av oss kallar vi detta en Konverteringsutvärdering.

1. Webbanalys – Observera ett beteende

Analys har faktiskt många företag idag blivit mycket bättre på – Kolla på data och sätta upp rapporter. Men vad säger datan (dina användare) egentligen? VARFÖR ser datan ut som den gör?

För att kunna förstå dina användare behöver du se användarnas fotsteg från flera håll, du vill kombinera den kvantitativa datan (t.ex. Google Analytics) med kvalitativ data (t.ex. eyetracking). Det ger den förståelse du behöver för att förändra ett beteende.

2. Webbpsykologi – Förstå & förändra ett beteende

Det viktigaste steget i hela optimeringsprocessen är att kunna skapa bra förbättringshypoteser. Om du inte gör ett bra jobb här blir det bara ”skit in – skit ut”.

Det är lätt att se vad som är fel, men svårare att förstå vad du ska göra istället. Här kan det vara bra att tillämpa webbpsykologi och erfarna konverteringsexperter, som Conversionista!

3. Bevisa hypoteser med A/B-testning

Det vanligaste, enklaste och snabbaste sättet att testa dina hypoteser är att göra ett så kallat A/B-test eller split-test. Då får dina riktiga användare, genom sina handlingar, rösta för vilket alternativ som är det bästa.

Läs mer om experiment och A/B-testning här.

Sluta inte testa

Efter som att CRO (Conversion Rate Optimization) inte är ett punktprojekt, vill du jobba efter en process där du alltid har nya experiment på gång. Genom att lägga till många små förbättringar får du en ”ränta-på-ränta”-effekt som i slutänden kan bli helt fantastisk.

Mer om konvertering:

Konverteringsoptimering

Din konverteringsgrad är relationen mellan det totala antalet besök och de besök som resulterade i att ett av dina konverteringssmål uppfylldes.

Läs mer

Konverteringsgrad

Konverteringsgrad är relationen mellan det totala antalet besök och de besök som resulterade i att ett av dina affärsmål uppfylldes.

Lär dig mer

Landningssida – Nyckeln till konvertering

Genom rätt användning av en landningssida kan du optimera affärsutfallet av din verksamhet. Landningssidan är alltså nyckeln till konvertering.

Lär dig mer

Landningssidor som konverterar

Svara på de fyra frågorna och du har grunden till en konverteringsgrad i världsklass.

Lär dig mer

Vad är ett A/B-test?

A/B-test är det mest kraftfulla verktyg som finns för att optimera din webbsida eller webbplats. Ett A/B-test hjälper dig att öka din konvertering.

Lär mig mer

Användningstester & Eyetracking

Metod för att analysera och förstå beteenden. Se vad som händer - När inget händer.

Lär dig mer

Google Analytics 360

Google Analytics 360 är ett extremt kraftfullt analysverktyg som lämpar sig för större företag eller organisationer.

Läs mer

Google Analytics 360 vs Adobe Analytics

Vad är skillnaden mellan Adobe Analytics till Google Analytics 360?

Läs mer

Google Optimize 360

Optimize 360 är Googles nya A/B-testverktyg. Optimize 360 lämpar sig för större företag eller organisationer.

Läs mer

Personalisering – Vad och varför?

Förbättra upplevelsen för din besökare och anpassar innehållet på din sajt för att öka dina intäkter.

Lär dig mer

Webbpsykologi med Conversionista

Grundbulten i att optimera webb är att du förstår dina slarviga, ofokuserade, stressade och KRÄVANDE besökare.

Lär dig mer

CRO-ordlista

Det ska vara enkelt att öka sin konvertering. Låt inte ord och uttryck från branschfolk (host, vi?) trassla till det för dig.

Lär dig mer

CRO – Det nya svarta

När vi startade Conversionista var konvertering något som gjordes med filer eller om man ville byta religion. Nu pratar typ alla om det, men få har magstöd från en fungerande metod.

Om du vill ha hjälp att komma igång, nyttja våra resurser:

  1. Få gratis konverteringstips från Sveriges konverteringsblogg nr 1
  2. Besök världens största CRO- och growth-event: Conversion Jam
  3. Gå utbildningen Conversion Manager (som Aftonbladet, Klarna +200 gjort)
  4. Eller beställ en konverteringsutvärdering av din sajt
Conversionista is open for business in The Netherlands.
Conversionista is open for business in The Netherlands. Read more.