Till Maria

John Ekman

Till MariaIdag är en annorlunda vecka för oss på Conversionista. För första gången kommer en anställd att lämna oss. Vi har funnits i snart fyra år, så det var klart att den dagen skulle komma.

Maria var min första anställda. Hon studerade på Hyper Island och ville göra sin praktik hos mig.  Det var också början på något annat stort, nämligen ett kontor. Det var klart att Maria inte skulle vilja göra praktiken i mitt hemmakontor i källaren i Sollentuna. Så det var bara att kamma sig och skaffa ett kontor inne i stan.

Det var såklart ett stort steg för Maria att börja hos någon tjomme som hittills jobbat helt själv. Vem kunde veta vad det var för en galning?!

Jag minns att jag sa till Maria: – ”Om det skulle visa sig att jag är helt omöjlig att arbeta med, så är det värsta som kan hända att du säger upp dig och då kommer du ha jobbat på det första och främsta företaget inom konverteringsoptimering i Sverige. Med den meriten kommer du att kunna gå vidare och få erbjudanden om toppjobb.

Och jag fick rätt. Maria fick ett toppenerbjudande och går vidare till ett välbetalt jobb på ett av Sveriges största mediaföretag.

Jag bara önskar att det inte hade gått så fort.

Lycka till Maria. Vi kommer att sakna dig.

John

Läs även