Memira

Varför kom Memira till oss?

Att göra en ögonoperation är för många ett svårt beslut p.g.a. den oro som väcks, men det kanske inte behöver vara ett svårt beslut? Vi lärde känna Memiras målgrupper för att förstå exakt vad de känner, för att på så vis kunna skapa en landningssida som talar till deras problem och utmaningar. Se nedan hur det gick…


Memira

Om Memira

Memira har funnits sedan 1990 och är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi, alltså kirurgi som syftar till att korrigera synfel. De är även en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Memira har över 400 000 ögonoperationer bakom sig och finns idag på 40 orter i Sverige, Norge och Danmark.


1. Från ett riskfyllt och jobbigt beslut

Memira ville ha hjälp med att öka antalet onlinebokningar till förundersökning inför en eventuellt kommande ögonoperation (för att slippa glasögon och/eller linser). Hur börjar man med det? Jo, med datan. Vi började direkt med att analysera all Memiras kvantitativa data (Google Analytics) men inte minst kvalitativa data (prata med människor). Vi läste igenom deras FAQ och omdömen på Trust pilot (så kallad message mining), kontaktade befintliga kunder och personer som redan opererat sig – Vi ville förstå varför datan såg ut som den gjorde för att därifrån förstå ”vad istället”.

Ganska snabbt kunde vi se att de allra flesta hört av sig och ställt frågor relaterat till osäkerhet och att det fanns mycket rädsla kopplat till ögoningrepp. Många uttryckte osäkerhet eftersom att ögonen har en så stor betydelse och viktig funktion – för oss som ännu har synen i behåll (om så till viss hjälp av glasögon/linser). Så – Det vi behövde göra var alltså att få potentiella kunder att lita på Memira, bemöta oron med den trygghet som faktiskt står bakom Mamira och deras ögonoperationer.

De 6 frågorna

Efter att vi samlat in information om användarna tog vi resultaten till ”De 6 frågorna” en användare ställer sig när de besöker en sajt. Det är ett verktyg (eller kalla det en metod) inom webbpsykologin som vi använder. Spana in bilden nedan där vi förklarar vad dessa frågor går ut på:

De 6 de gorna en besökare ställer

Den fråga som vi i detta case ville jobba extra med var som sagt förtroende, baserat på den data om användarna vi tidigare samlat in. När du skapar hypoteser är det viktigt att inte bara ta dem ur luften, utan att basera dem på faktisk data.

Såhär såg Memiras sida ut när vi påbörjade projektet, vi tog en titt på innehållet och tog oss en funderare över vad vi kunde ändra för att inge mer förtroende…

site original da memira

2. Bemöta oron med rätt copy

De fyra beteendetyperna

För att öka förtroendet jobbade vi mycket med “Persuasion journey analysis”, där vi bland annat tittade på besökarnas resa genom Memiras bokningsflöde och anpassade innehållet efter 4 beteendetyper. Helst av allt vill vi ju bemöta varje besökare individuellt, men det går inte. Därför använde vi dessa 4 generella beteendetyper:

De fyra beteendetyperna

Här är de olika frågorna som de fyra beteendetyperna vill ha svar på:

Vad de 4 vill ha

3. Ny landningssida A/B-testades

Detta resulterade i en ny version av Memiras bokningssida, där vi jobbat med att anpassa primärt copy för att förmedla förtroende till alla beteendetyperna:

Cópia anpassad

Vi A/B-testade denna version tillsammans med originalversionen…

4. Resultat bevisat med A/B-test

Visade A / B-testet att den nya landningssidan gav:

    • 38 % högre Click-through rate från landningssida till formuläret
    • 18 % fler förundersökningar (konverteringar)

* Resultaten har 99% statistisk signifikans

Memira A / B

Vi tog oss tid att förstå vad kundernas hinder verkligen är och att bemöta dem genom webbpsykologi (de 6 frågorna och de 4 beteendetyperna) för att anpassa sajt-innehållet efter deras behov. Det ger resultat.

Men Memira kan ännu inte vila. Nu gäller det (som alltid) att fortsätta optimera! De behöver fortsätta testa, analysera och dra slutsatser för att fortsätta ta sig fram på ett framgångsrikt sätt genom konverteringsdjungeln. Heja heja!

Fråga en CRO-expert:

Vi tror att vi kan öka din konvertering också. Om du vill förstå vart vi skulle börja optimera med dig, eller se utefter vilken metod, kan vi berätta mer om det. Fyll bara i:

Fråga CRO expert

Conversionista is open for business in The Netherlands.
Conversionista is open for business in The Netherlands. Read more.