Varför Conversion är ”The perfect storm”

John Ekman

Conversion is the Perfect StormSenaste veckorna har jag lunchat med många i mitt nätverk och pratat om konvertering. De kommer från olika bolag inom webb-världen. De har olika bakgrund och infallsvinklar, men har det gemensamt att de alla säger att Conversion är sååååå viktigt för deras företag/sajt/bransch. Och att det händer nu!

Jag får lite känslan av att Conversion är The perfect storm* och jag känner mig omtumlad av att befinna mig mitt i detta.

Here’s why:

1. Affiliateprogram

Affiliate-marknadsföring har alltid varit en dragkamp mellan annonsörer som vill betala för resultat och och publicister som vill ha betalt för trafik. För att de ska kunna mötas vid punkten ”Resultat”, måste annonsörerna kunna garantera bra resultat, dvs. Conversion.  Därför måste affiliate-programmen lägga till Conversion audit och coaching för annonsörernas kampanj-sidor för att de ska kunna förbättra Conversion.

2. Email-tjänster

Det finns ett antal företag som hjälper kunder att organisera sin e-post-marknadsföring. De erbjuder verktyg för att hantera mallar och utskickslistor, samt för att mäta resultaten. Även om man kan mäta resultaten, har man små möjligheter att påverka dem. Därför kommer vinnarna på dennna marknad vara de som hjälper företagen att optimera utfallet av sina utskick, dvs Conversion.

3. E-handelskonsulter/ leverantörer

Det här är en no-brainer. Behöver ehandels-konsulter och systemleverantörer hjälpa sina kunder att förbättra Conversion? Typ, Ja!

4. SEO- SEM-konsulter

De dagar då företag kan ta betalt för ranking är räknade, alltså – ”Vi får upp dig på topp10 på Google och du betalar bara för placering”. Varför det är så tänker jag inte gå in på här, men konsekvensen är att SEO och SEM-konsulter kommer att börja blir utväderade på resultat, dvs Conversion i stället. Det spelar ingen roll vilken ranking, trafik, klick en sajt har om inte det leder till resultat.

5. Sajtägare

Alla listade här innan är bara företag som hjälper sajtägarna att får bästa möjliga business. Så vad allt kokar ihop till är att sajtägaren själv också måste ta kommando över sin Conversion så att alla delar i maskineriet drar åt samma håll.

Så förvänta er att det närmaste året kommer att blir oerhört spännande.

*Film med George Clooney o co, som handlar om hur alla vädersystem plötsligt samverkar och trycker på med sina gemensamma krafter för att skapa den värsta storm som människan sett.
IMDB.

Läs även

Conversionista is open for business in The Netherlands.
Conversionista is open for business in The Netherlands. Read more.