20 tips för dramatiskt bättre nyhetsbrev

Jimmy Daly

I en bloggpost publicerad av Jimmy Daly på bloggen GetVero, skriver Jimmy 20 tips för bättre nyhetsbrev. Här är en översättning.

Till syven och sist, e-postmarknadsföring handlar mest om att få grunderna rätt.

Visst du behöver segmentera dina listor såklart, och så behöver du putsa på dina CTA´s i nyhetsbreven, men alla som sysslar med e-postmarknadsföring behöver också investera tid i övergripande strategier såsom positionering, tonalitet, värde och konverteringsoptimering. Nedan 20 tips kan kännas grundläggande men (vi tror) att du kommer inse att många av dom utgör kärnan för några av de mest framgångsrika e-post-kampanjerna. Många av de exempel vi visar använder många av dessa tips i samma nyhetsbrev, så , för BÄSTA resultat använd tipsen frikostigt.

1. Skapa en exklusiv klubb
2. Visa att du bryr dig
3. Fråga efter feedback
4. Använd social proof
5. Bli personlig
6. Gör konvertering till en vana
7. Inkludera nedladdningar
8. Berätta om nästa steg
9. Håll dina läsare intresserade
10. Använd alltid samma ämnesrad
11. Använd referral koder
12. Använd knappar
13. Ge värde i överflöd
14. Påminn läsarna om vad du gör
15. Ta vara på din partners starka varumärke
16. Gör folk glada
17. Ha koll på trender och händelser
18. Säg Tack
19. Meddela dig
20. Gamify:a din process

1 Skapa en exklusiv klubb

Att få dina prenumeranter att känna sig unika och speciella är ett bra sätt att få följarna att känna sig peppade dina utskick och peppen är ett kraftfullt verktyg för att bygga ditt community på.
Känslan av exklusivitet kan vara subtil (som Apple-exemplet nedan) eller mer uppenbar som Groove.

När Apple lanserar en ny produkt tältar kunderna utanför butikerna för att lägga vantarna på deras senaste innovation. Genom att erbjuda pre-order kan Apple ta del av kundernas pepp utan att lägga hela kundflödet på deras butiker. Att dessutom erbjuda fri frakt kommer Apples e-post kampanj driva försäljning innan den senaste iPhone 6 ens är släppt. (Redan tre dagar efter produkt-släpp hade Apple sålt 10 miljoner telefoner!)

iphone6 email marketing

Groove´s Alex Turnbull har ett mycket mer direkt angreppssätt. Han skickar ut sina blogg-inlägg innan de är publicerade till sina e-post prenumeranter innan dom finns tillgängliga via RSS eller sociala medier.

Som prenumerant får du en länk i din e-post ungefär en timme innan vi publicerar inlägget på bloggen.

Varje e-post-utskick skickas med ämnesraden ”Early Access”.

Groove early access

Det får mottagaren att känna sig som medlemmar i en exklusiv klubb , för att, tjaa dom är ju det. Under den timmen kan Alex också samla in feedback från sina prenumeranter och göra eventuella förbättringar.

E-posten med ”Early Access” hjälper oss att förbättra relationen med våra läsare. Det ökar värdet än mer än att få tillgång till innehållet varje vecka. Läsarna uppskattar att få en förhandstitt på de nya texterna innan vi publicerar det och jag har till och med hört folk som uppmanar andra att prenumerera bara för förhandstitten.
En sak som jag alltid uppmuntrar bloggare att göra är att synas regelbundet i läsarnas inkorgar. Tidigare så gjorde vi utskick sporadiskt, ibland en gång i veckan , andra gånger hörde vi inte av oss på 3-4 veckor. Eposten vi skickade med längre glapp hade nästan alltid lägre öppningsgrad och högre grad av ”unsubscribe” än utskicken innan.
Nu gör vi utskicken varje torsdag. Det får folk att vänja sig vid att vi hör av oss vilket gör att öppningsgraden ökar.

Även om du inte postar varje vecka kan du fortfarande göra mail-utskick varje vecka för att upprätthålla relationen. Våra ”Early Access” utskick hjälper oss att bygga en bättre relation med våra läsare.

Groove early access email marketing

2 Visa att du bryr dig

Dina prenumeranter får dussintals eller kanske hundratals andra e-post varje dag. Dom blir konstant tillfrågade att påbörja gratis månader, ladda ner e-böcker eller följa någon på Twitter.
Det gör att det blir ett oerhört brus av meddelanden i inkorgen, men genom att visa dina prenumeranter att du bryr dig bygger deras tillit. I exemplet från Squarespace får har dom en vänlig ton till något som verkar brådskande. Falska nödsituationer ”SISTA CHANSEN ATT SPARA 1000-lappar!!!” kan ses som desperata. Det Squarespace gör är att tillkännage verkligheten i hur upptagna vi faktiskt är och ger en chans att utöka din test-period.

Alla är upptagna och har kanske inte haft tid att utvärdera Squarespace.

squarespace upgrade

Ett råd från Buffer´s Kevan Lee är att ”Behaga dina prenumeranter” (”Delight your subscribers”). Dropbox tog till sig rådet och tog sina till en ny nivå. Dropbox gav 10 gånger så mycket utrymme för samma pris! Klart jag kommer öppna deras nästa utskick!

 • Vi ger dig 10 gånger så mycket utrymme – för samma pris. Du får 1 Tb till dina foton, videos, dokument och filer som du vill säkert spara i Dropbox.
 • Med våra nya delningstjänster gör vi det enklare att styra din tillgång till delade filer. Du kan bestämma lösenord och utgångsdatum på dina delade länkar och ge titt-behörighet till delade mappar.
 • Att förvara dina filer säkert är vår högsta prioritet. För extra trygghet, ger ”remote wipe” dig möjlighet att ta bort filer från borttappade eller stulna enheter.

dropbox email marketing

Självklart är Dropbox-exemplet ett stort affärsbeslut och inte bara en strategi för marknadsföring, men beslutet reflekterar företagets mission om nöjda användare. E-posten är bara en förlängning av deras kärnvärden.

3 Fråga efter feedback

Så länge du inte är för pushig är det ok att fråga efter hjälp.

Jag tappar bort mig i antalet e-post jag fått från RunKeeper men jag hajjar till när jag får ett från Tom Boates företagets head of user-experience. Jag reagerar för att det är ett intressant grepp för att hjälpa användaren att lära känna företaget och i framtiden få tillgång till bättre produkter.

Doing so would be a great help to myself and the team here in making sure we are providing you with the best experience possible

När du frågar om hjälp, kom ihåg att vara genuin, för då kommer svaren.

runkeeper feedback

Feedly har ett liknande sätt att men presenterar mig istället för en ny medarbetare på företaget. Dom bönar och ber inte om att få mig tillbaka, dom frågar bara vad som fick mig att säga upp. Företaget har fått ett rykte om sig att vara trovärdiga och innovativa, därför delar jag gärna med mig av min feedback.

freedly pro email

När du ska fråga efter feedback måste du göra det så enkelt som möjligt. Dollar shabe club drivs av upplevelsen. Själva prenumerationen är enkel , rakbladen är bra och marknadsföringen är fängslande. Allt med Dollar Shave club är kul, inkluderat deras e-post undersökningar.
Alltså; ju enklare det är att ge feedback, desto fler kommer att göra det.

dollar shave club feedback

4 Använd social proof

Från KissMetrics blogg:

 1. Över 70% av alla Amerikaner uppger att dom läst recensioner innan de genomför ett köp.
 2. Närmare 63% av konsumenterna säger att dom har mer benägenhet att köpa om en sida har betyg eller recensioner.

Social proof är anledningen att sidor som Yelp fortsätter att växa. Konsumenter litar på vad andra konsumenter tycker. Samma princip kan lätt appliceras på e-post marknadsföring.
Ett exempel är hur Flightfox i förbifarten nämner att 97% av deras kunder skulle rekommendera deras senaste produkt-version. Det är ju otroligt bra, och att dessutom nämna det i ett e-post om en ny blogg-post!

flightfox social proof

Många forum och communitys utnyttjar till fullo social proof eftersom dom har aktiva användare kan dom öka engagemang med mer engagemang. Quora (som vi återkommer till senare) gör ett bra jobb. Besökaren använder andras röstningar för att bestämma vilken länk att klicka på.

Quora social proof

GrowthHackers har ett liknande angreppssätt men trycker md på användarnas aktivitet. Om GrowthHackers diskussioner har fler än 20 kommentarer, vet du att det är bra information som delas.

Om du inte har ett forum, överväg att ha med delnings-siffror i ditt nyhetsbrev. Effekten är densamma – läsarna vill veta vad deras gelikar är intresserad av.

Growthhackers social proof

5 Bli personlig

”Bara starka individer är bekväma med att prata om deras misslyckanden” – Hayes Drumwright, CEO Trace3 (300 miljoner USD-bolag)

E-post är en bra möjlighet att förmänskliga ditt varumärke. Inkorgen är en intim kanal, för det mesta använt för privata konversationer. Din närvaro är ett privilegium, så gör ditt bästa att skriva som att du är en människa. Det är ok att ta upp utmaningar, hinder eller misslyckanden. Läsarna kan relatera eftersom dom förmodligen redan har eller kommer att komma i kontakt med liknande situationer.

I exemplet tar Noah Kagan upp en rätt privat diskussion med en kompis om sin blogg. Hur många marknadsförare har någon gång känt sig överhopad med jobb? Förmodligen alla.
Inlägget tar resonemanget vidare genom att ta upp utmaningarna med att få en blogg att växa. Identifiera svaga punkter för att hitta lösningarna är en uråldrig strategi som fortfarande fungerar.

okdork personal email

Clarity en tjänst som hjälper entreprenörer och marknadsförare att växa tar en annan vinkel genom att berätta deras företags historia. Taktiken här är annorlunda men strategin är densamma: relatera till samma svaga punkter som användaren och föreslå en lösning.

Några av de första företagen jag startade misslyckades helt och hållet bara för att jag inte visste vad jag gjorde. Idéerna var bra (uthyrning av semesterboende, webb-hotell etc.) men jag visste inte hur jag skulle nå mina kunder och lansera på en marknad som var stor nog för mig att växa på.
När jag var 26 år och efter att drivit mitt tredje företag Spheric i två år bestämde jag mig för att förändra mitt tillvägagångssätt. En sen kväll i ren desperation skickade jag utan förvarning ett e-post till en i folkvald i min kommun. Jag tänkte att om någon skulle bry sig om mitt företag lyckades skulle det vara han.

Även fast företaget växte långsamt, var jag rädd att företaget skulle krascha. E-posten jag skickade förändrade mitt liv.

Clarity email marketing

6 Gör konvertering till en vana

Ett exempel är Death to stock photo och deras strategi för e-post. Deras tillväxt nästan uteslutande med hjälp av e-post-marknadsföring. Där det kommer ett exempel senare på hur de ger lätt magiska råd.

Gör konvertering till en vana

Det är enkelt men med ett djup. Det David Sherry (Death to stockphoto) gör är att bygga möjligheter för micro-konverteringar i varje utskick så att läsarna blir vana att konvertera. Det kan vara en så enkel sak som ”Följ mig på Twitter” eller så tydlig som ”Uppgradera ditt konto”.

I det här faller inkluderas gratis nedladdningsbara stock-fotoni varje utskick. Läsarna är vana att klicka på hans utskick för det finns alltid ett värde bakom klicket.

Buffer är också duktiga på det här. I transactional e-post vill dom åstadkomma en micro-konvertering: att användaren engagerar sig i deras applikation. Genom att skapa färdiggjorda tweets gör dom det så enkelt som möjligt för läsaren att konvertera. Konverteringen sker inte direkt och skapar inte en intäkt på en gång, men det får läsaren att bli vana att 1) klicka på deras e-post och 2) använda applikationen.

Buffer email marketing

Emailinsights bygger till och med in mindre call to action´s. I exemplet nedan vill dom ha feedback till deras produkt men också att läsarna ska kunna komma i kontakt med företagets grundare (Chuck Blake) på LinkedIn.
Återigen, konverteringen genererar inte vinst på en gång, men gör att läsaren exponeras för mer innehåll och kan få en känsla för Chuck´s erfarenhet och personlighet.

email insights welcome

7 Inkludera nedladdningar

Antalet e-post som skickats och tagits emot med bifogade filer ökade med 43% på daglig basis mellan 2009 och 2013 (enligt Radicati). Under samma period ökade e-post UTAN bifogade filer med 27%

Varför?

E-post är den perfekta plattformen att utbyta filer
Massutskick innehåller vanligtvis inte filer utan har fokus på att texten, call to action och designen. Varför kan man inte addera lite nytta till utskicken?
Som exemplet tidigare med Death to stock-photo gör detta bra. Dom skickar bara ett e-post i månaden men varje utskick innehåller en nedladdningsbar fil med ”non-stock” bilder som du kan använda på din blogg eller e-post. (Hur gjorde Death to stock photo för att bygga upp sitt företag med hjälp av e-post )

Deras utskick ger läsarna glädje inte bara med anledning av deras stilrena design utan också på grund av de bifogade filerna. Genom att göra det till en vana att klicka gör det också det enklare för läsaren att i exemplet nedan klicka på på Download.

Death to the Stock photo

Brian Gardner utvecklade WordPress Genesis Framework tillsammans med en mängd olika kod-strängar. Hans nyhetsbrev innehåller ofta gratis nedladdningar som gör din WordPrss-sida lite prydligare.

Brians email är populära för att dom innehåller ett verkligt värde. Oavsett vilken ämnesrad öppnar jag hans utskick för att dom är värdeskapande.

Brian Gardner email

8 Berätta om nästa steg

Kardinal-felet när det kommer till konvertering är att göra ”nästa steg” omöjligt att missa. Hur kan någon konvertera om dom inte är säkra på hur?

Bloggen Conversion Rate Experts (en) lägger vikt vid:

Var tydlig och direkt med dina användare. berätta exakt vad du vill att dom ska göra.

Någon som tar detta råd är Backlinko´s Brian Dean. Epost-exemplet skickar direkt efter att besökaren registrerat sig för ett webinar, där han berättar rakt ut exakt var och hur jag ska göra.

Idén är enkel: lägg till detta webinar i din kalender. Det förstärker inte bara beteende-mönstret för klick utan också ökar chansen att den som registrerat sig faktiskt deltar. När det väl är i kalendern får du påminnelser på telefonen och via datorn, vilket är gratis marknadsföring.

Back linko

Att besvara frågan ”Vad ska jag göra nu?” är också ett bra sätt att öka engagemanget med en SaaS-applikationen. Wedgies är ett verktyg för social-polls som skickade exemplet direkt efter att jag registrerade mig. De ger mig inte så mycket som en fingervisning i rätt riktning och riskerar att förlora mig redan innan jag haft chansen att testa tjänsten.

Wedgies

I fallet med KISSmetrics måste en ny användare ta nästa steg innan den ens kan få ut något av verktyget. Uppenbarligen har KISSmetrics hört vår fråga tidigare och förklarar förmodligen den förstärkta texten inom citationstecken som om det faktiskt är användaren ställer frågan. Dom håller språket väldigt enkelt, presenterar en knapp med en kontrasterande färg och vänlig text allt för att förflytta användaren framåt.

Nästa steg för dig är att skapa events så att du kan börja mäta dina viktiga affärsområden

KISSmetrics email marketing

9 Håll dina läsare intresserade

Tipset som följer kan uppfattas som okonventionellt, men är bevisat att det funkar.

Å ena sidan, vill du att dina läsare skall veta vad dom kan förvänta sig av dina utskick. I exemplet med HelpScout innebär det en kul blogg varje onsdag utan avvikelser. I Product Hunt´s fall innebär det fem nya produkter varje dag. Användaren får aldrig veta vad produkterna är men dom förväntar sig alltid ett bra värde från e-post-utskicken, vilket är förklaringen till att dom öppnas så frekvent.

Product Hunt är en e-mail startup vilket innebär att de startade som ett nyhetsbrev och växte sen till en webbplats, podcast och senare mobil-applikation. Det kanske låter motsägelsefullt att hålla läsare på tå hela tiden, men strategin har bevisligen fungerar för företag så som Timeop och IDoneThis.

First Round Review publicerade en detaljerad bild av Product Hunt´s tillväxt som jag kan rekommendera att kolla in.

Även om e-post är väldigt grundläggande så gav det mig validering på att folk bryr sig om innehållet” säger Hoover. När dom väl bestämmer sig för att bygga sidan blev adresslistan den mest värdefulla tillgången för att driva trafik och att få folk att komma tillbaka. Den fortsätter att växa med Product Hunts momentum och är en konstant källa till nya fans och möjligheter till ny marknadsföring. Idag har utskicken 43 000 prenumeranter.

Nu till några exempel.

ProductHunt blir stora med hjälp av e-post. Varje e-post som dom skickar ut är fyllt med nya appar, verktyg och produkter som valideras med social proof. Du kommer aldrig kunna förutse hur nästa utskick men du vet att det kommer vara bra innehåll.

Producthunt email marketing

Quoras e-post är lite mer som en ”box of chocolate…” dom vet aldrig vad dom kommer få. I exemplet finns några ämnesrader från Quoras utskick. Dom är i princip helt olika från gång till gång allt från bisarra till praktiska, men dom är alltid intressanta.

Quora subject lines

Den här strategin är lättare när du har användar-genererat innehåll som Quora och Product Hunt. Quora lägger också in social proof i deras utskick för att validera kvaliteten i innehållet.

Quora ämnesrader

10 Använd alltid samma ämnesrad

Det här är en annan taktik som kanske kan ses som okonventionell men är väldigt effektiv om läsaren litar på dig och ditt varumärke. Det kan vara en bra idé att göra det med rena transaktions-utskick (så som kvitton) för att göra det enkelt för användaren att hitta dom senare. Men taktiken kan också vara användbar för nyhetsbrev och marknadsförings utskick också om du skickar dom på daglig-, vecko- eller månads-basis.

Men kom ihåg att du vill att dina mottagare skall se fram emot utskicket så mycket så det inte spelar någon roll vad som står i ämnesraden.

Alexis Madrigal skickar nyhetsbrevet 5 intriguing Things varje veckodag.

Alexis Madrigal subject lines

Det blir såklart en hel del utskick som blir en utmaning att komma på nya ämnesrader varje dag. Alexis nyhetsbrev har höga förväntningar av läsarna så ämnesraden spelar egentligen ingen roll. Det levereras varje morgon och känns igen men är fortfarande överraskande läsning.

Alexis Madrigal

The Email institute gör på samma sätt med sina veckoutskick av nyhetsbrev.

Email institute

PetaPixel som gör dagliga utskick gör på samma sätt men lägger till datumet till varje utskick för att göra det enklare för läsaren att hänga med.

Petapixel subject lines

11 Använd referral koder

Refferals funkar för att alla vinner på det, den som använder dom och företaget.

Enligt Referral City är 83% av dina nöjda kunder villiga att hänvisa till en produkt eller tjänst MEN det är bara 29% som faktiskt gör det. Om du kan få dina läsare motiverade till att hänvisa sina vänner och familj gör du det enkelt för dem att konvertera, 92% litar mer på rekommendationer än klassisk marknadsföring.

Att lägga till refferal kod till dina e-post utskick är ett sätt att vända ”bara” ett utskick till en försäljningsmöjlighet.

Uber är grymma på det här, exemplet är footern på varje Uber-kvitto. (om du vill läsa en hel blogg-post finns det här).

Uber receipt

Om du hänvisar en kund till Uber ger dom dig som hänvisat en refferal-kod tillbaka. För dig är det ett sätt att sänka kostnaden på din nästa resa och det Uber förstärker ditt beteende att åka med Uber igen. Detta är en av de saker som hjälpt Uber att växa väldigt snabbt.

95% av alla Uber-riders har hört om oss från någon annan. Vår virala förmåga saknar nästan motstycke. För var sjunde resa generar våra användare en ny kund.

Lätt som en plätt
Dollar shave club lägger också tonvikten på referrals i sina nyhetsbrev.

Dollar Shave Club

Varför skulle någon inte göra det?

Det kräver att du litar på ditt varumärke fullt ut när du gör kunder till säljare. Kunderna å andra sidan måste lita tillräckligt mycket på din produkt för att berätta om den för sina vänner och familj. Om din produkt är awesome, lägg med refferal koder i dina e-post, det är en no-brainer helt enkelt.

12 Använd knappar

Här är en av dom enklaste knepen för e-post:

Om du vill få folk att klicka, använd knappar.

Det finns en uppsjö studier på ämnet. Campaign Monitor är ett exempel som fick en ökning med 28% i deras click through rate (CTR) genom att A/B-testa sina utskick med och utan knappar.

När det kommer till att skriva copy och knapparnas design hänvisar jag som alltid till konverteringsexperten Joanna Wiebe:

Vad ska det stå på knappen?
En tum-regel när du ska skriva en CTA (Call to Action) är att använda texten: Jag vill_______________

Hur ska min knapp se ut?

  Använd 3D-effekt
  Ha en kontrasterande färg
  Feedback när du hoovrar (ex. byta färg)
  Whitespace runt om knappen
  Pil som pekar mot knappen med instruktions-text

Det finns hur många exempel som helst på den här typen av e-post marknadsföring, men här följer några exempel på saker jag gillar.

Det här mailet från Evernote använder mjuka färgskalor och uppmuntrande tonalitet i språket. Dom förklarar sen varför Evernote är så kraftfullt innan en de lägger upp en stor härlig grön knapp.

Evernote Button

Nästa exempel från CreativeLive ges inget utrymme att tvivla på vad dom vill att du ska göra. CTA´n är enkel och direkt.

Creative Live

13 Ge värde i överflöd

Bra exempel på det här området är för många för att kunna inkludera i ett screenshot. Klicka på länkarna nedan:

Imponerande, eller hur?

Det första jag bör nämna om dessa exempel är att dom passar inte alla . Det andra är att dom passar vissa.

Tänk ut väldigt noggrant hur du ska nicha innan du skapar och gör massutskick. Här följer några exempel på varför fungerar för deras respektive publik:

 • I PetaPixels fall tilltalar dom hardcore fotografer, vi talar om folk som äter, sover och andas tillsammans med sin utrustning och mjukvara. Desto fler utskick desto bättre.
 • TusconTopia riktar sig enbart till närområden. Deras veckoutskick är värdefulla för att dom innehåller en mängd information om lokala evenemang.
 • Brain Pickings är ett annan typ, varje utskick är ett intellektuellt äventyr. Maria Popova lägger ner själ och hjärta i och har haft en enorm tillväxt som följd.

Återigen (innan vi går vidare), inte för alla men som passar vissa om följarna skulle gilla det.

14 Påminn läsarna om vad du gör

När jag frågar Belle Beth Cooper om hennes bästa råd om e-post ger hon dessa råd:

Förvänta dig inte att folk kommer ihåg vad ditt företag gör – det är ditt jobb att påminna dom om vid varje kontakt. Nästan varje utskick vi gör från Exist, oavsett om det är till aktiva eller passiva användare inkluderar vi alltid en länk om vad Exist är. Den länken klickas varje gång.

Det är nästan för enkelt, när vi kikar på Exist´s utskick gör dom exakt som Belle Beth Cooper beskriver:

Exist mail

Det är förmodligen det enklaste rådet jag ger, implementera det på en gång. Bortse inte från det enkla.

15 Ta vara på din partners starka varumärke

Om din produkt eller tjänst integrerar med en annan produkt eller tjänst, att använda dig av andras varumärken är en guldgruva. Att ta vara på andras starka varumärken är ett bra sätt att accelerera din egna trovärdighet.

På senare tid har Buffer gjort fall-studier på några av deras största kunder och använder resultatet som ett verktyg för att locka nya företagskunder. I exemplet visar dom hur Business Insider ökade de sin närvaro på Facebook, även om innehållet kan läsas som en testimonial, innehåller mailet fortfarande värdefulla tips till Buffer´s användare.

Buffer partner mail

Zapier och IFTTT som nästan uteslutande förlitar sig på partners för att attrahera användare och växa, lägger större delen av sin tonvikt på partners i sina utskick.

När det kommer till Zapier gör deras integrering med Highrise att läsaren uppfattar det som att båda varumärken blir mer värdefullt, för båda tjänsterna.

Zapier email example

IFTTT växer väldigt snabbt och får stora investeringar hela tiden – men Nike är mycket större. Forbes rankar Nike som världens 24 mest värdefulla varumärken, så om du skulle kunna använda deras varumärkes-kraft för att boosta din egen, skulle du inte ta chansen? Lägg också märke till hur IFTTT låter bilderna tala. Exemplet innehåller bara 8 ord. När jag frågade IFTTT´s co-founder Alexander Tibbets om strategin bakom svarade han att varje ”recept” har en story som kan berättas med hjälp av en bild.

Vi älskar att visa snarare än berätta. IFTTT är designat att engagera besökaren visuellt, det gör det bara naturligt att våra nyhetsbrev gör samma sak.

IFTTT email

Feedly gjorde samma sak och bjöd in sina läsare till en exklusiv klubb för beta testare.

Freedly Dropbox

16 Gör folk glada

Att vara generös är en av dom mest förbisedda taktikerna för e-post-marknadsföring.

Det är inte svårt att göra folk glada. Hur många tillgångar har du för att göra dina mottagare av dina utskick lite mer glada? Om du inte är redo att ge bort något, säg bara något fint, berätta en upplyftande historia eller fråga bara hur dom mår.

Exemplet från Gazelle är ett bra exempel på transaktion med en twist. Gazelle är skyldig mig 94$, vilket gör det lätt att göra mig glad, dom har också tagit sig tiden att göra copy som gör mig glad och upprymd. Ämnesraden ”Your happy email is here!” – fångar uppmärksamheten direkt och den fetade stilen för dollar-tecknet förstärker bara hur värdefullt utskicket är.

Lägg också märke till att dom har inkluderat en refferal länk och ett enfrågeformulär.

Ett skolboksexempel på transaktions-email:

Gazelle email

Starbucks är grymma på det här också. För var 12e kaffe du köper får du en gratis och detta är utskicket dom gör. Återigen är detta transaktions-email överfyllt med best practice exempel:

Best practice exempel:

  Inkluderar refferal länkar (punkt 11)
  Berättar vad jag ska göra sen (punkt 8)
  Gör folk glada (punkt 16)
  Påminner mig om att jag är med i en exklusiv klubb (punkt 1)
  Har med länkar till Twitter och Facebook (punkt 6)

Starbucks free email

17 Ha koll på trender och händelser

Urgency kan ibland kännas desperat men tidstypiskhet är alltid kraftfullt.

Att ha koll på händelser och säsongstrender är bra för att uppmuntra läsare att öppna och klicka på utskick för att värdet av erbjudandet är tidsbestämt. Ännu ett exempel från Gazelle som använder Apple event som tillfällen att marknadsföra sin produkt. Apple skapar sin buzz och Gazelle gör utskick med starka erbjudanden och väl-tajmad marknadsföring.

Budskapet är enkelt: ”Hjälpt oss hjälpa dig”

Gazelle iphone email

Ett annat exempel från fitness-sidan Greatist. Varje höst har Starbucks erbjudandet om Pumpkin Spice Latte. Det är extremt populärt bland Starbucks-kunder även om det inte är den mest hälsosamma drycken gör Starbucks en big deal om att erbjudandet är tidsbestämt.

Greatist såg chansen och tillfället i akt att erbjuda ett mer hälsosamt alternativ. Den här typen av erbjudande kan inte skickas i mars utan det är ju säsongen som gör erbjudandet.

Greatist email

18 Säg Tack

Att säga tack är det enklaste, lättaste sättet att ge dina utskick mer mänskliga och väcka känslor hos mottagaren. Harvard Business Review förklarar:

Att säga ”tack” – uppriktigt och med hjärta – känns bra. Inte bara för den som är mottagare utan också för den som är avsändare. Det är också en del av arbetet. Det kan vara svårt att komma ihåg, när vi går igenom vårt hundrade e-post att bakom meddelandet finns en person.

Om du känner tacksamhet till dina följare, kunder eller användare låt dom få veta det. Du behöver inte dedicera ett helt utskick (som exemplet) men du kan bygga in tacksamhet i alla dina utskick.

”Simple”, en bank-app, gjorde detta utskick när jag ville ha en invite till deras plattform. Utskicket kom i formen av ett välkomst-mail och jag fick ett bra första intryck av företaget.

Simple email

Outbrain gjorde detta utskick till mig för att jag skulle få veta att deras tjänst har 500 miljoner unika användare. Vilket såklart är en imponerande milestone och ett värdefullt social proof som sätter en garanti på utskicket. Det här meddelandet är designat att konvertera besökare till nya användare, det är helt enkelt en positiv reflektion om varumärket Outbrain.

Outbrain email marketing

Trello nådde nyligen 5 miljoner användare och gjorde detta utskick. Dom tog ett steg längre med att erbjuda en månad med Trello GOLD. Dom la också till referral koder för att hjälpa till att sprida kunskapen om deras bedrift och deras premium-konton.

Trello Email marketing

19 Meddela dig

Din användare förväntar sig uppdateringar kring dina produkter. Problemet med de mesta meddelande e-post utskick är dom antingen är a) för säljiga eller b) för tråkiga. Att skapa ett utskick som är laddat med nytta och värde är ingen enkelt uppgift men om du vet att den här typen av e-post öppnas, måste du nog lägga i en extra växel.

Kolla på Wunderlist uppdateringen är såklart kul men kolla på språket de använder när dom introducerar sig.

Som användare av Wunderlist vill vi att du ska veta att vi precis har släppt en stor uppdatering.

Dom påminner mottagaren om att dom är en del av en exklusiv klubb. Utskicket bygger på engagemanget genom att förklara hur värdefull uppdateringen är, sen tar dom hem det genom en stark CTA(call to action)-knapp. (Du kommer att upptäcka att de flesta exempel i denna guide använder flera av våra tips om best practice)

Wunderlist email

KISSmetrics har en mer lågmäld framtoning istället för ”wow”, som så många säger, ”A brand new interface for our innovative app? No problem”. När du väl lär känna folk på KISSmetrics, förstår du varför coola produkter förväntas av dom.

KISSmetrics email marketing

Jag gillar verkligen exemplet med Google Apps för att det fokuserar helt och hållet på värde. Dom använder imponerande språk ”unlimited storage” och ”infinite space” för att kommunicera att det dom erbjuder är verkligen bra.

Google Apps email

Postach.io använder introt till deras premium-tjänst som en chans att få early adopters i dörren. Dom använder också e-post som en möjlighet att tacka för deras input till utvecklingen av deras tjänst genom att skriva under med namnen på alla i teamet.

Postachio email

Det är ingen tillfällighet att de skickar grymma e-post. När jag pratade med deras Community Manager, Caleb McIntyre, delade han med sig av fem regler för effektiva utskick:

 1. Var personlig: Använd förnamn och dela med dig av nyheter oavsett om du bara är en vanlig användare och inte en anställd.
 2. Var relevant: Skicka triggade meddelanden baserat på användarens faktiska beteenden.
 3. Skapa förväntningar: Skicka absolut inte ut någonting om du inte är säker på att mottagaren kan använda informationen som skickas ut.
 4. Håll det kort: Fokusera på kvalitet istället för kvantitet.
 5. Konversera: Var alltid varm och välkomnande när folk vill ställa frågor eller returnera något.

20 Gamify:a din process

Det finns en anledning till att TV-spel får folk att bli beroende av dom. Spel och dess belöningar förstärker beteenden som användaren vill återupprepa. Spelare uppnår mål och låser upp nya nivåer i spelet bara för att igen påbörja ett nytt spel och låsa upp ännu mer. Här finns det intressant psykologi att hämta.

Marknadsförare använder gamification för att försöka förändra beteenden och skapa nya vanor. Nir Eyal som är expert på vanor och beteenden har stor kunskap inom beteende-design:

Alla är plötsligt intresserade av att komma åt din hjärna. Gamification, Quantify self, övertalningsteknik, Neuromarketing och en mängd andra tekniker är till för att påverka beteenden. Kärnan av exemplen är en vilja att förändra folks vanor så att beteende-förändring blir permanent.

Läs ännu mer här

Att använda gamification teknik i e-post utskick är ett sätt att skapa en vana av att öppna och interagera med innehållet. Vi har redan pratat om hur Starbucks använder stjärnor för att engagera kunder att köpa oftare. Som tillägg till att belöna med stjärnor för att köpa en kaffe erbjuder dom också tre extra stjärnor när du köper en påse Starbucks-kaffe i en mataffär.

Ju fler stjärnor desto mer gratis kaffe. Starbucks använder stjärnorna för att få sina kunder att göra alla möjliga saker – kom in efter kl 14, köp en smörgås, testa nya produkter etc.

Starbucks Reward email

Anledningen till att TripAdvisor är en så bra sida är för att dom har tagit social proof till en helt ny nivå. Recensioner är kärnan på sidan och dom använder gamification för att uppmuntra användare att skriva recensioner av ställen dom besökt.

Review badges TripAdvisor

Vad betyder dessa badges? Egentligen ingenting, förutom då erkännandet för deras bidrag till deras community. Folk gillar hur hjälpsamma TripAdvisor är då användarna skriver recensioner till varandra enligt Forbes.

Att belöna de som bidrar till att få företaget till nya nivåer kan inte påminnas om nog mycket. ”Det är vinnande och kraftfullt program som vår marknads-team har lanserat de senaste åren för att skapa och inse att skapa viljan att komma tillbaka, upprätthålla en status och hela tiden bidra.”

TripAdvisor tar hjälp av social proof för att få folk övertygade om att bidra ”Om 170 miljoner andra har skrivit recensioner, så kanske jag också ska göra det…”

TripAdvisor Email Badge

Läs Jimmys post på engelska här.

Läs även