Konvertering – Ny specialrapport från InternetWorld

John Ekman

Konvertering - Ny specialrapport från InternetWorldKonvertering och optimering av konverteringsgrad är nåt som brejkar rejält nu i höst. Internet World har precis kommit ut med en specialrapport, och Conversionista! intervjuas.

Case study – Lanseringen av Iphone 4

Conversionistas bidrag till denna rapport är en case study vi gjorde av Iphone4-lanseringen i början av hösten. Apple, Telia och Tre ingick i studien.

Så här gick det till:

  1. Vi registrerade en email-adress  för att få information om lansering och säljstart
  2. Vi kollade vad som landade i inboxen
  3. Utskicken kollades av mot listan
    6 konverteringsmissar i e-postmarknadsföring som nästan alla gör

Resultatet = Alla lyckades pricka in de flesta av misstagen

Vi hade kanske hoppats att några av de största företagen på mobilmarknaden skulle ha ansträngt sig lite. Om de nu gjorde det, så syntes det inte i deras epost-marknadsföring i alla fall.

Det som är anmärkningsvärt är att vi registrerade en adress specifikt för att få information om lanseringen. Det är ungefär som att säga: –  ”HEJ – JAG VILL KÖPA DEN HÄR GREJEN – HÖR AV SER SÅ SNART NI HAR DEN SÅ SLÅR JAG TILL, ÄVEN OM DEN KOSTAR LIKA MYCKET SOM EN NY DATOR”. Med tanke på det var det intressant vilka ljumma epost-brev vi fick.

Att några av de största företagen misslyckas så kapitalt med sin marknadsföring för en av årets viktigaste säljhändelser säger lite om hur mycket det finns kvar att göra på det här området.

Ladda ner rapporten här så får du en sammanfattning av studien.

Den kommer också att komma som komplett case study här på bloggen lite senare. Följ mig på Twitter för att få ett meddelande när den finns tillgänglig.

Övriga delar i InternetWorlds rapport

  1. Specifik = konverterande annonsering i Adwords
  2. Få konsumenter avbryter online-köp
  3. Ökande satsningar på webbanalys
  4. Spotifys säljexpert: Bygg ett starkt varumärke
  5. Och mycket mer……

Uppdatering case study - Följ på Twitter

Läs även