Kan Adobe Edge Reflow Öka Din Konvertering?

Simon Dahla

För ett par år sedan skulle alla ha  en app. Nu är det responsiva sajter som gäller. Kommer appar eller responsiva sajter att öka; försäljning, leads eller konverteringsgrad – Det undrar vi?

Vi hittar väldigt få case-studies (nästan inga) på huruvida responsiva sajter är ökar eller minskar konverteringen. De  finns visa antydningar åt båda hållen. Själva responsiviteten verkar inte vara avgörande utan det är andra faktorer som  påverkar konverteringsgraden; som hur väl sajten är anpassad för användarens andra behov då man befinner sig springandes på stan eller ligger och slösurfar i soffan på en padda.

Många responsiva sajter visar samma innehåll oberoende format, det är bara presenterat annorlunda. Responsivitet handlar tydligen om Resizing, inte Repurposing?! Det verkar ganska poänglöst att skala om en hel sajt med allt innehåll för att passa i en mobil, som man använder när man är på språng. Att då behöva swipe:a igenom en dålig responsiv sajt är bara frustrerande.

Hej – Finns det någon medicin?

Adobe Edge Reflow
Adobe har precis släppt en första preview på ett nytt verktyg – Adobe Edge Reflow. Förhoppningen är att det ska göra det lättare att layouta och designa responsiva sajter. Reflow är ett WYSIWYG-verktyg, något i stil med Dreamweaver men då med stöd för responsivitet.

Min förhoppning är att verktyget kommer göra att det går snabbare att utveckla och designa responsiva sajter. Med verktyget kan man väldigt snabbt göra interaktiva prototyper och sedan testa dessa på sin riktiga mobil via Adobe Edge Inspect. Man pushar helt enkelt sidan till sin mobil och har då möjlighet att ”känna” på sajten.

Vi tror att många kan bilda sig en snabbare och bättre bild av hur den responsiva sajten VERKLIGEN funkar.

Så kan Adobe Edge Reflow öka din konvertering? Kanske, det kan förmodligen sänka dina kostnader för att designa och utveckla BRA responsiva sajter.

Har ni sett några case-studies på hur responsiva sajter påverkar konvertering så kommentera gärna nedan.

Läs även

Conversionista is open for business in The Netherlands.
Conversionista is open for business in The Netherlands. Read more.