Jakob Nielsen somnar – Jag lär mig massor.

John Ekman

Jakob Nielsen somnar - Jag lär mig massorFantastiskt att vara här på plats och möta alla stora namn på detta område: Tim Ash, Bryan Eisenberg, Avinash Kaushik. Måste erkänna att jag är lite starstruck.

På eftermiddan råkade jag hamna bredvid The Grand old man of Usability – Jakob Nielsen. Wow, nu kunde man kanske plocka upp nåt nyttigt. Men nej, han somnade!!

Så mycket intryck att jag knappt vet var man ska börja, men två saker fastnade lite extra:

1. Search scent = sökvittring

Har varit inne lite på detta med folk som jag jobbar med men inte kunna ge det något bra namn. Man pratar om en användares ”Search scent”. Se det som en spårhund som som letar på ett doftspår (Scent). Han har vittring på något och tror att han snart ska hitta det han letar.

Så fungerar en besökare som besöker din sajt. Han eller hon har fått upp ”vittring” på något i sin sökning och nu har besökaren kommit till din sajt för att hitta det som han eller hon har vittring på.

Därför måste man anpassa sidan så att innehållet matchar besökarens sökvittring, annars kommer man att tappa konverteringar.

Då inser man också att man måste ha en mycket bredare uppsättning av landningssidor för att matcha en hel uppsjö av sökvittringar som är kopplade till olika sökfraser. Idag använder de flesta ett fåtal landningssidor, om ens det.

Sökvittring, kom ihåg var du hörde det först.

2. Trust = förtroende

Tims Ash öppningskeynote handlade om Trust. Ett väl genomtröskat ämne kan tyckas, men hans vinkel var hur man jobbar konsekvent för att bygga förtroende.

Han menade att i grunden måste man förstå att när man kommer till en ny webbsida är det som att det dyker upp en främling vid din dörr och ber att få gå ut med din dotter.

Vad finns det för verktyg och metoder för att överbrygga detta enorma förtroendegap, som gör att man med gott samvete skickar iväg dottern?

Tim kallar det ”The four pillars of trust”

1. Utseende – vi skulle aldrig skicka iväg dottern med någon som ser ut som en uteliggare. En webbsajt måste vara ”hel och ren”, annars ingen affär.

2. Transaktionsförsäkran – hur gör vi för att kunden ska känna sig trygg i köp-processen. Amerikanska studier visar att 80% någon gång har lämnat kundvagnen för att de kände sig osäkra på om transaktionen skulle vara säker.

3. Auktoritet– Finns det någon auktoritet på området som du kan åka snålskjuts på ochj skapa trovärdighet för din sajt?

4. ”Consensus of peers” (hur översätter man det?) – Handlar i alla fall om att visa på att andra i samma bransch, målgrupp gör likadant, tycker likadant, känner likadant – – ”Hej, jag sticker inte ut jag gör som alla andra”, ungefär.

Det var alles från dag 1, Idag krockar Eisenberg med Kaushik, vete tusan hur jag ska få till det.

Läs även