Google Analytics Conference: (våra) höjdpunkter från Konferensen

Maria Granath

I torsdags förra veckan besökte två Conversionistas Google Analytics Conference på Hotel Rival i Stockholm.
Konferensen handlade så klart om framtiden för Google Analytics och några intressanta cases presenterades.

Vi vill nu dela med oss av de, enligt vår mening, tre höjdpunkterna under dagen.

1. Hemliga/Härliga nyheter från två Googlers.  Paul Muret som jobbar som engineering director för Google Analytics i Mountain View avslöjade några hemliga (ska vi tro på det?) och spännande förändringar som kommer att ske i verktyget inom den närmaste framtiden och som kommer att göra alla webbanalysfreaks som oss väldig glada.

Det handlar bland annat om förbättrad visualisering av data samt ny tillskrivningsmodell (attribution modell) som kommer att göra det enklare att mäta inverkan av olika källor i konvertering.

En annan Googler, Mike Kwong, software engineer för Google Analytics, berättade om Universal Analytics och hur kan man dra nytta av det nya scriptet för att spåra trafiken mellan olika enheter, och till och med koppla och få data från alla sorters digitala enheter. Kylskåpet, kassor i butiken, hemlarm… allt kommer att kunna spåras i GA.

2. Norrköpingskommuns analyshjälte, Johan Johanson, fångade med sin engagemang och entusiasm publikens intresse, trots att han pratade om ett av de tråkigaste ämnen någonsin: Intranätet. Smiley face yawning

Johan berättade om hur Norrköpings kommun optimerade sitt intranät och lyckades leverera en bättre sökfunktion samt relevanta sökresultaten genom att gräva in i Site Search Rapport i Analytics och använda Custom Variables.

3. Sist, men absolut inte minst, vår favorit, Erik Modig, forskare på Handelshögskolan i Stockholm. Kanske lite offtopic, dock väldigt inspirerande. Erik forskar om Conversionistas favoritämne, konsumentpsykologi, och gav publiken insikter om hur konsumenten infattar och bearbetar innehållet på hemsidor. Han också gav tips på hur man kan övertyga användaren att stanna på en sajt genom att använda kraftfulla bilder, kontrast och kreativitet(det låter bekant!)

Erik Modig - Handelshögskolan
Erik Modig är forskare på Handelhögskolan, något man ser på hans kostym. Hade han kommit från KTH hade han nämligen haft en Minecraft t-shirt på sig. Så är det, har alltid varit och måste fortsätta vara.

Och du? Har du varit på Google Analytics Conference? Vad var dina höjdpunkter? Kommentera gärna.

Läs även

Conversionista is open for business in The Netherlands.
Conversionista is open for business in The Netherlands. Read more.