Fler prenumeranter till ditt nyhetsbrev med 4 idiotenkla fix

Fredrik Winberg

Gästpost av Fredrik Winberg från Photowall

E-postmarknadsföring är en tacksam kanal eftersom att du till stor del når ut till befintliga kunder. För många e-handlare är det en extremt kostnadseffektiv kanal. Genom en liten ändring i copyn kunde vi öka antalet prenumeranter till nyhetsbrevet med 53%.

Vi, Photowall, såg att andelen som valde att få vårt nyhetsbrev var väldigt låg och efter en snabb analys av köpflödet visade det sig att vi kommunicerar exakt likadant som 90% av alla andra e-handlare. Nyheter, kampanjer och erbjudanden.

Vår hypotes var att vi kunde öka antalet som valde att tacka ja till nyhetsbrevet genom att få copyn att sticka ut för att väcka System 2.

Nyhetsbrevs-signup - originalSå här såg signup för Nyhetsbrevet ut från början.

System 2 är den medvetna hjärnan som tar rationella beslut. System 1 är vårt undermedvetna – vår kära autopilot som sållar bort allt ”ointressant” för oss.

Bättre E-postmarknadsföring

Många har dålig erfarenhet av nyhetsbrev där inkorgen blir sönderspammad med irrelevant reklam. Inte nog med att inkorgen fylls, när det är dags att avanmäla sig är det alldeles för krångligt. Stor irritation uppstår och System 1 hjälper oss att undvika samma upplevelse i framtiden.

Så här fick vi fler prenumeranter:

  • Använd annorlunda ordval för att släcka System 1 och väcka System 2.
  • Vi bytte ut ord som nyheter mot nya kollektioner och trendtips.
  • Kampanjer och erbjudanden fick bli exklusiva erbjudanden.
  • Inte minst började vi använda scarcity – rädslan av att gå miste om något.

Scarcity är det som Hotels.com och Booking.com gör så bra.
Ni vet, “just nu är det 5 personer som kollar på det här hotellet och det är bara två rum kvar”. Måste… boka… NU.

Nyhetsprenumeranter: + 53%

Den nya formuleringen blev ”Ja tack, jag vill inte gå miste om Photowalls exklusiva erbjudanden, nya kollektioner och trendtips via e-post”.

Formuleringen resulterade i att 53% fler valde att tacka ja till nyhetsbrevet – testet kördes i sju dagar med 99% signifikans.

Nyhetsbrevs-signup - utmanaren

Nu tänker du att det skulle vara ännu bättre med en förkryssad checkbox och du har helt rätt – i vanliga fall har vi det. Dock är det annorlunda i Danmark och våra utvecklare var tvungen att göra en quick fix som slog igenom på alla marknader under testperioden. Numera är den dock förkryssad.

Kopplat till det tog Roger Dooley upp ett intressant exempel under Conversion Jam #4 där andelen organdonatorer kunde skilja sig drastiskt mellan olika länder. I Sverige donerar 85,9% av befolkningen sina organ medan det bara är 4,25% i Danmark. Hans teori är att du automatiskt donerar organ i Sverige medan du måste göra ett aktivt val för att göra det i Danmark.

Oklart varför danskarna inte gillar förval.

Fortsätt A/B-testa

Med en sprillans ny kassa kommer vi fortsätta att A/B-testa fler varianter av copy.

Om du vill ha inspiration på testning eller copy rekommenderar jag att spana in Michael Aagaard – en av talarna från Conversion Jam #4.
Även kallad Test Junkie.

Har du gjort en liten, lätt men kraftfull förändring?
Vilket blev ditt resultat?

Skriv en kommentar nedan och låt oss veta!

Läs även