Vilka är våra nya Conversionistas?

Jens Svensson

För att behålla vår självutnämnda topposition som konverteringsoptimerare behöver vi växa och fånga in nya talanger som likt oss blir förbannad på dålig webb, men som även kompletterar och utökar vår kompetens.

I januari drog vi gång en konverteringsvåg som lockade många spännande kandidater. Vi kanske är få till antalet, men Conversionista crew sträcker sig utanför kontorets väggar. Många hade en sak gemensamt, de var galet passionerade över vad vi gör på Conversionista, hade vi kunnat hade vi anställt alla!

Idag är vi sex stycken nya på kontoret, vilket är en konverteringsökning med över 40 %. Det kan tyckas vara en stor uplift, men snabbfotade som vi är omfamnar vi denna utmaning och hälsar våra nya Conversionistas välkomna…..

Sarah – Inbound Marketer

Sarah Hoof

Så vem är du?
Jag är tjejen som blickar ut över Conversionista-landskapet med vetgiriga ögon, hungrig på att vattna och gro begreppet konverteringsoptimering samt utvecklas av alla experter som omger mig i min roll.

Kritvita tangenter som tenderar att fylla utrymmet mellan raderna står centralt placerade på mitt måhända sjukligt strukturerade skrivbord. Jag har jobbat med webb och CRM sedan några år tillbaka och har akademisk bakgrund från KTH inom projektledning. Med den bakgrunden tyglar jag uppgiften som C!’s första och enda Inbound Marketer.

Vad gjorde du innan vi fånga in dig?
Högst upp i bagaget ligger en CRM-tjänst från Betsson.

Hur kommer det sig att du sökte till C!?
Conversionista består av eldsjälar och great minds, en otroligt inspirerande arbetsmiljö. Att konvertering är roligt är överflödigt att nämna.

Vad ska du göra för C! och vilka är dina närmaste uppdrag/utmaningar?
Jag bär ansvar för marknadsföring, sociala kanaler och projektleder våra utbildningar, event och konferenser. Du missar väl inte Conversion Jam #4 16e oktober 2014?

”Conversionista består av eldsjälar och great minds”

Till sist, då vi alltid har vilda/på gränsen till hätska diskussioner om/vilken mac/android/windows m.m som är bäst, så undrar jag vad står på ditt skrivbord och ligger i din ficka?
I all sin enkelhet: Mac och iPhone

Patrik – konverteringsspecialist med eyetrackingfokus

Patrik Matell
Så vem är du?
En livsglad konverteringsoptimerare med en särskild fascination av användarbeteende, både hur man mäter det (eyetracking yay) och hur man påverkar det.

När jag inte sitter framför datorn, vill jag antingen vara ute i lössnön med min monoski eller med brisen i håret på böljan den blå.

Vad gjorde du innan vi fånga in dig?
Ett brett jobb som spände från direktsälj via mail, landningssidor och print till produktutveckling med asiatiska fabriker. Genomgående för det jobbet var mitt konstanta arbete för att optimera försäljningen, i allt från copy, layout, storytelling, till faktisk val och utformning av produkter som tilltalade målgruppen.

”Eyetracking, yay!”

Hur kommer det sig att du sökte till C!?
För att Conversionista är bäst på något som ligger mig varmt om hjärtat, att det dessutom är en rolig arbetsplats med kompetenta medarbetare skadar ju inte heller.

Vad ska du göra för C! och vilka är dina närmaste uppdrag/utmaningar?
Jag genomför och analyserar användartester på allt från primitiva prototyper till live siter, oftast med eytracking som extra datapunkt. Sen blir det också en hel del ”traditionell” konverteringsoptimering med skapande av interaktionskoncept och slipning av nuvarande sidor med A/B tester som ett givet verktyg för verifikation

Till sists, då vi alltid har vilda/ofta direkt anstötliga diskussioner om/vilken mac/android/windows m.m som är bäst, så vad står på ditt skrivbord och i fickan?
Hemma blir det dual boot Ubuntu/windows i fickan ligger en Android med Aviate. Slutligen har jag ju min nätta laptop uppsatt för användartester med eyetrackingutrustnigen, den rullar (stundtals motvilligt) windows 7.

Martin – konverteringsspecialist

Martin Lundvall
Så vem är du?
Jag är småstadskillen som flyttade till storstan för att börja plugga på KTH. Färdigutbildad inom Medieteknik och människa-datorinteraktion blev jag kvar i Stockholm.

Fritiden spenderas klassiskt med sambo och vänner samt en hel del träning och idrott. Tittar dock mer på fotboll än vad jag själv utövar det. Stor Liverpool-supporter.

Vad gjorde du innan vi fånga in dig?
Kommer från Jajja Communications där jag av en slump gjorde mitt examensarbete. Blev sedan kvar i ca 3 år och hann prova på lite allt möjligt. Allt från SEO, konvertering och marknadsföring till produktutveckling och en sväng som teamleader.

Hur kommer det sig att du sökte till C!?
Kände att det var dags att fokusera fullt ut på konvertering efter en rad sidospår på Jajja. Och varför inte vända sig till dem bästa i branschen? Har tidigare varit i kontakt med Conversionista! på olika sätt, bla. gått den grymma Conversion Manager-utbildningen, så jag hade lite insyn och kontakter sedan tidigare.

”Har tidigare varit i kontakt med Conversionista! på olika sätt, bla. gått den grymma Conversion Manager-utbildningen

Vad ska du göra för C! och vilka är dina närmaste uppdrag/utmaningar?
Jag jobbar som konverteringsspecialist och kommer hjälpa våra kunder att förbättra sina siter för att på ett bättre sätt nå sina önskade mål. Det blir allt från utvärderingar och webbanalys till hypotesframtagning och testning.

Till sist, då vi alltid har vilda/nästan religiösa diskussioner om/vilken mac/android/windows m.m som är bäst, så vad står på ditt skrivbord och i fickan?
Den ständiga diskussionen. För mig är det Apple som gäller för hela slanten. Enkelt och användbart – precis som det ska vara. Svårare än så är det ju inte. Eller?

Mattias – UX designer

Mattias

Så vem är du?
Jag är en 29-årig kille, bosatt på Gärdet i Stockholm, som 2010 tog examen som interaktionsdesigner efter två års studier på Nackademin i Stockholm.

Förutom min passion för grafisk formgivning och webbdesign är mina största intressen i livet att resa, träffa nya människor (mer än gärna från andra kulturer och länder), film, tv, fotboll och jag älskar att äta god mat och dricka öl.

Vad gjorde du innan vi fånga in dig?
Jag jobbade på Holiday Autos fram till sommaren 2013, sedan dess har jag jobbat med ett antal olika sajter som grafisk designer.

”Jag har sett samtliga säsonger av Sopranos 5 gånger”

Hur kommer det sig att du sökte till C!?
Sedan min utbildning har jag alltid varit intresserad av användbarhet. Utöver det så var företagets transparens, öppenhet och långsiktiga tänk gentemot kund en faktor som fick mig att välja Conversionista.

Vad ska du göra för C! och vilka är dina närmaste uppdrag/utmaningar?
Jag arbetar som UI/UX-designer på Conversionista och just nu sitter jag i projekt med Posten, IF, ICA och Bonnier tidskrifter.

Till sists, då vi alltid har vilda/helt onyanserade diskussioner om/vilken mac/android/windows m.m som är bäst, så vad står på ditt skrivbord och i fickan?
De två senaste åren har jag helt och hållet gått över till Apple. Från att vara gammal Microsoft-försvarare så har jag blivit frälst av fruktföretaget.

Jonathan – Program manager

Jonathan Kuronen

Så vem är du?
Halvfinsk/halvkines, men uppväxt i Sverige och pratar varken finska eller kantonesiska. Före detta basketspelare från Sollentuna i division 1 när man var ung och spänstig, tills en fluga kom som hette internet. Nu plågar man sig själv på intensiva lunchpass för att kompensera den fluga som aldrig försvann.

Vad gjorde du innan vi fånga in dig?
Head of Technology på Holiday Autos Nordics. Huvudansvar för vår frontend/backend utveckling av våra nordiska hemsidor, samt de plattformar vår kundtjänst och reklamations avdelning använder.

”…man var ung och spänstig, tills en fluga kom som hette internet. ”

Hur kommer det sig att du sökte till C!?
Jag sökte nya utmaningar med mindre detaljfokus på utveckling och IT. Komma närmare business-sidan har alltid varit en önskan i nästa steg, sen att jag också blev sys-admin på Conversionista tål att tänkas på…

Vad ska du göra för C! och vilka är dina närmaste uppdrag/utmaningar
Mina primära uppgifter är jobba med de interna bitarna i organisationen. Beläggning av våra konsulter, driva interna projekt och ha ett helikopter perspektiv mot organisationens mål.

Till sists, då vi alltid har vilda/personangreppsfyllda diskussioner om/vilken mac/android/windows m.m som är bäst, så vad står på ditt skrivbord och i fickan?

En PC på skrivbordet och en iPhone i fickan, men i hemmet präglas det av Mac miljö. Det är lite som att hålla kvar vid det gamla, men ändå vill vara med i det nya. Svår sits just nu….

Detta var fem av våra sex nyanställda.
Vi är grymma på det vi gör, vilket våra kunder tycker också, detta innebär att vi kommer att fortsätta växa. Så håll utkik på vår sida och signa upp dig på vårt nyhetsbrev där den senaste infon om oss och konverteringsoptimering går att läsa.

P.S Är du galet passionerad över att skapa och göra saker i Conversionistas spår, tveka då inte att höra dig om varför du ska bli en Conversionista!

Läs även