Conversion camp Frankfurt -Recap

John Ekman

Conversion camp Frankfurt 2010

250 kunskapstörstande personer i en jättelokal. 20 presentationer på 10 timmar. Och ett stort jubel på slutet. Conversion camp var en megasuccé!

I våras var jag i San Jose på den första konferensen i världen om konvertering. Nu var jag på den första konferensen i Europa– som talare dessutom. Det är alltid en fantastisk känsla att vara en del av någonting nytt, nåt som händer, som växer, som börjar gro och spira. Och det gör verkligen den här branschen nu.

Kort sammanfattning  av talarna

Raquel Hirsch från WiderFunnel inledde med en stabil Keynote där hon pratade om vikten av erfarenhet och att kunna hitta bra testhypoteser baserade på den erfarenheten ( Ja – Det gillar vi!) Hon gick också igen deras L.I.F.T-metod för testning som är väldigt enkel och bra. Den hittar du här >>.

Många av presentationerna var på tyska, så det var lite knepigt för mig att hänga med. Det gick relativt bra med dem som hade många bilder, scheman och andra visuella markörer. De som var textbaserade med många punktlistor var betydligt svårare att följa. Något att tänka på för dig som presenterar för en internationell publik. Och för dig som designar webbsidor!

Mathias Henrici från organisatören Web-Arts och Oliver Henzel hade jätteintressanta presentationer om ”Neuromarketing” och ”Limbic Branding”. I korthet kan man säga att det går ut på hur marknadsföring och kommunikation fungerar i hjärnan. Inte vad Guldäggsjuryn tycker eller vad folk svarar på i enkäter utan vad som verkligen händer inne i hjärnan när vi ser på filmer, webbsidor och läser texter. Det sk Limbiska systemet är uppbyggt kring tre centra – Stimulans, Relevans och Balans. För att kommunikationen ska fungera måste man förstå hur den påverkar alla dessa tre behov. Bakom presentationerna låg studier med Magnetresonanskamera som mäter blodflödet i hjärnan. Du kan läsa mer om det här (På tyska – Använd google translate)

John Ekman – The Steve Jobs of Email marketing

Steve Jobs + Conversion-doktor

Steve Jobs + Conversion-doktor

Min egen presentation “The top 6 Email conversion mistakes nearly everyone makes” satt som en smäck. Många skratt och igenkännande suckar när jag rev av de 6 misstagen. Jag var för dagen iklädd min nya röda Conversionista T-shirt och tajta vita jeans. Jag körde på som en tokig viking på flugsvamp och fick många tweets om ”A great show!”. En kallade mig till och med ”The Steve Jobs of Email marketing”. Han är ju halvt döende och mager som en sticka, det var väl inte de dom menade? Ladda ner presentationen här >> Den kommer i textformat lite senare i veckan också.

Dagen efter

Besök på Web-arts kontor där jag fick träffa deras folk och göra min första eye-tracking studie. Mycket intressant. Web-Arts har tre team A, B och C-teamet (hur tyskt är inte det?). Det första jag fick höra när jag kom till kontoret var att B-gruppen bytt namn till Team Conversionista! Och hängt upp min T-shirt på väggen. En mycket stolt John Ekman slickade sig om munnen.

Eyeytracking

Jag gör min första Eytracking-studie

TeamConversionistaShirt

Team Conversionista shirt

Dagen slutade också på bästa tänkbara sätt – Med en konvertering. På eftermiddagen fick jag min första lead som fyllt i formuläret ”Submit page for free review” på min hemsida. Kan man tänka sig ett bättre avslut på en konverteringskonferens än en konvertering??!!

Läs även