Koppla bort den digitala autopiloten

John Ekman

Cockpit i plan

Jag har jobbat med webben sedan 1996. 16 kalenderår eller 112 internetår. Min drivkraft har hela tiden varit att lära mig mer. Men den senaste tiden har jag känt att det blivit ännu viktigare att lära mig mindre. Många av våra vardagsbeteenden är saker som bara går vidare på Autopilot. Vi tänker inte ens på att vi gör dem. Så för att kunna sig lära sig mer måste man först avlära sig gamla vanor. Som för en turkisk kompis, som fick höra att för att kunna ta svenskt körkort var han först tvungen att avlära sig allt han lärt i Turkiet.

Jag pratar inte om att vi måste avlära oss våra erfarenheter från den fysiska världen för att den digitala är så annorlunda, utan om att många saker vi har lärt oss om den digitala inte gäller längre.

Här är en lista på saker som du kan sluta upp att göra redan idag, och förbättra hur du kommunicerar med dina kunder och prospects.

Om du har egna tips, kommentera längst ned på sidan och dela med dig.

”Kan du inte läsa nyhetsbrevet? Klicka här….”

Jag var talare på Conversion Conference hösten 2011. Ämnet var ”Email Conversion”. En deltagare frågade mig om man fortfarande skulle ha med den där länken ”Kan du inte läsa…..”.

Svar enligt Autopiloten: Ja. Alla gör ju så. Så gör man ju.  Jag svarade att det skulle man antagligen. Varför inte?

Men frågan lämnade mig ingen ro. Och den malde i bakhuvudet. Så en dag på tunnelbanan fick jag svaret- ”Nej- Det ska man inte” Varför då?

Därför att klickfrekvensen på den länken är oerhört låg, typ någon promille. Däremot lägger den sig ofta först i den preview som man ser  när man läser mailet på mobilen.

Så när folk sitter på bussen och kollar ditt senaste utskick och du vill säga ”Hej, kolla in senaste dealen på en … ”, å säger du ” ”Kan du inte läsa…..”.

Här är lite exempel på hur fel det kan bli:
(klicka på bilderna för full storlek) 

Inbox iPhone - IT Centrum Väst

IT-Centrum väst

Erik Behm på IT-centrum väst ställer till det lite för sig själv. Först gör han ett vanligt fel, nämligen att han som rubrik i stort sett bara skriver att här kommer ett Nyhetsbrev, inte vad det ska handla om. (Läs mer om varför det är en dåligt för din email-konvertering här »)

Sedan handlar i stort sett allt innehåll om att man inte kan läsa mailet?!

Skistar

Inbox iPhone - Skistar

Jag har hört många som tycker att Skistar gör bra nyhetsbrev. Jag håller med. Om man läser dem på datorn. Och laddar ner bilderna.

På mobilen i förhandsgranskningen blir det inte lika bra. Man har i alla fall en bra titel men sedan handlar det mest om att man antingen inte kan läsa mailet eller ska avanmäla sig.

Conrad

Inbox iPhone - Conrad

Ok, men hur ska man göra då? Man ska göra en så kallad ”Pre-Header” där man lägger det innehåll som man vill att mobilanvändarna ska se. Kolla in Conrad. De är riktigt duktiga.

Click to call. NOT!

Skriver du ditt mobilnummer på formen +46(0)701234567 i din mejlsignatur? Eller skriver ni +46 (0) 8 1234456 på er webbplats?

Det innebär att alla som har en Iphone inte kan klicka på numret i telefonen och ringa det, eftersom nollan inom parentes inte tas bort ur numret när man ringer. Och Iphone har ungefär 70 procent av marknaden för smarta telefoner i Sverige. Antagligen ännu högre bland de som du kommunicerar med.

Så här måste man göra för att ringa ett nummer med nolla i parentes:

  1. Kopiera numret
  2. Byta till ”anteckningar”
  3. Klistra in numret
  4. Redigera numret
  5. Kopiera det igen
  6. Byta tillbaka till telefonen
  7. Ev. byta till Knappsatsen
  8. Klistra in numret
  9. Ringa

Om man jämför det med alternativet:

  1. Klicka och ring

Så verkar det ju bra mycket sämre.

Dessutom är ju hela poängen med (0) helt bortkastad. Alla som bor i Sverige vet att +46 8 123456 betyder Stockolm och 08, så de behöver ingen nolla. Och de som bor utanför Sverige behöver den inte heller för de ska inte använda den. Så vem är parentes-nollan till för? Ingen. Det är bara en sak som hängt med för att det ”är ju så man gör”.

Exempel mobilt nyhetsbrev - AptusHär är ett exempel från Apptus. Det är ett mycket bra bolag som gör det mesta rätt. Men de har missat en liten detalj på sin sajt.

De har en responsiv sajt, som funkar bra i min mobil. Men fast sajten är anpassad för att läsas mobilt har parentes-nollan följt med. (Klicka på bilden för full storlek).

Läs även